Trainingen

In de loop van mijn leven is het docentschap in mijn genen gaan zitten. Ik ben als freelance docent in te huren. Mijn expertise ligt op de terreinen zingeving, coaching en Nederlands. Mijn belangrijkste ervaring is in het (post-)HBO (psychologie, social work, pedagogiek, supervisie en zakelijke communicatie) en het ROC-onderwijs (Nederlands en inburgering).

Op dit moment ben ik als trainer verbonden aan de opleiding 'ritueel begeleiden bij afscheid' van Het Moment te Amersfoort. Dit is een post-HBO opleiding gericht op uitvaart en gedenken waarin de inhoudelijke kant van het afscheid wordt vormgegeven met symbolen en rituelen. De ritueelbegeleider wordt getraind als coach om de nabestaanden te begeleiden bij het afscheid nemen van hun dierbare.

Bij de Hanzehogeschool (post-HBO) begeleid ik supervisoren in opleiding. Ik geef leersupervisie en begeleid studentengroepen bij een ervaringsonderzoek.

Bij Kontakt der Kontinenten in Soesterberg begeleidde ik buitenlandse 'geestelijike bedienaren' bij hun inburgering. Vooral de interreligieuze dialoog houdt me bezig. In tweedaagse trainingen krijgt een vaste groep met bijvoorbeeld een imam, een koptische priester, een boeddhistische monnik, een indiase pastoor en een Ghanese pinkstervoorganger een kennismaking met elkaar en de Nederlandse samenleving. Deze inburgering is nu stopgezet door de overheid. In het Wico Bunskoek Centrum proberen we nu een vervolg te bieden, een platform voor godsdienstige professionals om elkaar diepgaander te ontmoeten.Zie voor een beeld: http://www.youtube.com/watch?v=gAv-sE6n61g&feature=plcp&hd=1

 

 

 

Welke dingen je ook kunt doen of van welke dingen je ook droomt,

begin er mee.

Moed heeft genialiteit, kracht en magische krachten in zich.

 

Goethe

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ripen 11 9245 VG Nij Beets M 06 27 30 81 52 E info@rienvanderzeijden.nl W www.rienvanderzeijden.nl