COACHING

Supervisie en Coaching

Ik begeleid professionals in opleiding en werk. Vaak zijn het mensen die met veranderingen te maken krijgen in hun organisatie. Hoe krijg je invloed op die veranderingen? Hoe doorbreek je automatismen die je steeds weer in dezelfde situatie brengen? Hoe ontwikkel je veerkracht, zelfsturing en wijsheid in het omgaan met deze veranderingen? Gesprekken leiden tot meer bewustwording en de moed om keuzes in je loopbaan te maken. Gun jij jezelf zo’n gesprekspartner?

Levensgesprekken

Soms is ‘werk’ niet de invalshoek. Je bent terecht gekomen in een nieuwe levensfase, zoekt naar betekenis, hebt het gevoel dat er iets nieuws staat te gebeuren. Wat is jouw eigen weg? Durf je te vertrouwen op een gevoel van bestemming? De filosofie en de theologie bieden prachtige bronnen bij deze zoektocht. Ik laat me inspireren door het beeld dat Socrates gebruikt: de begeleider is een ‘verloskundige’.. Het zit al in je maar moet het licht nog zien.

Werken met elkaar

In teamwork, intervisie en trainingssessie faciliteer ik de communicatie. Ik denk met je mee over een goede werkvorm. Soms is die gericht op besluiten nemen en knopen doorhakken. Vaker gaat het om een vorm van dialoog waar mensen echt gehoord willen worden. Waar echt wordt geluisterd, kan daarna ook weer echt gewerkt worden.