Zomeravondverhalen in de tuin van Boerien en Boerel.

Op een zomeravond plaatsnemen in de weelderige tuin van Rien en Elly. Je eigen tuinstoeltje onder de appelboom plaatsen. Weg mijmeren bij een stem die je meeneemt in een mooi verhaal. Lijkt je dat wat? Noteer dan de volgende avonden in je agenda.


Zaterdag 2 juli —19:30

Een Klinkende Stonde: De vertelling van de kooplieden

Dit poëtische verhaal uit een roman van Novalis (18e eeuw) speelt in oude tijden. Een hartverwarmend verhaal en nog steeds actueel. Het verhaal wordt muzikaal omlijst op de altviool door musicus Lilian Dijkema en voorgelezen door spreekkunstenaar Heleen de Weger die het verhaal zelf heeft vertaald en bewerkt. Samen maken zij programma’s voor ‘Een Klinkende Stonde’ waarin ze de kracht van het kunstzinnig gesproken woord combineren met beeldrijke muzikaliteit. Aanmelding is niet nodig. Op de avond kun je een vrijwillige bijdrage geven.


Vrijdag 29 juli 19.30:

Uitgesteld Geluk: Diederik en Leionora

Boerien en Boerel nemen deel aan het Arcadia project: 100 verhalen in 100 dagen in 100 paradijselijke tuinen. 100 Schrijvers over de hele wereld zijn benaderd om een nieuw verhaal te schrijven voor dit project. Ze lieten zich inspireren door door de Decamerone van de veertiende eeuwse dichter en geleeerd Boccacio. De rode draad: de zoektocht naar schoonheid tijdens en na de pandemie. Wat geeft ons moed, welke zaadjes planten we voor de toekomst? De verhalen worden voorgelezen door acteurs en vertellers die door Arcadia zijn uitgenodigd. Het verhaal op deze avond heet Diederik en Leionora en is geschreven door de schrijver Daan Remmerts de Vries. klik hier voor meer info over dit project:
De toegang is gratis. Aanmelding is niet nodig.